KAMADO ROŠTILJ

UPOZNAJTE SVJETSKOG TRŽIŠNOG VOĐU U POLJU KAMADO ROŠTILJ- BIG GREEN EGG

Originalni i izvorni kamado roštilj je Big Green Egg, čija povijest seže još od davne '74 godine. Napravljen je od najkvalitetnije meksičke keramike koja se koristi i u zrakoplovstvu, a razvila je NASA. Postupak proizvodnje kamado roštilja – Big Green Egga odvija se u Americi,dok se keramika proizvodi u Meksiku i to po najstrožim standardima, čiju kvalitetu kompanija Big Green Egg jamči doživotnim jamstvom.

Big Green Egg je svjetski tržišni vođa u polju kamado roštilja.

Kako bismo saznali više o nastanku Big Green Egga, koji imamo danas moramo se vratiti nekoliko stoljeća unatrag. Prije više od 3000 godina kamado kuhala su se koristila u Aziji kao dio tradicionalnih glinenih peći na drva. Takvu vrstu kuhanja prihvatili su Japanci tijekom prošlog stoljeća, a kroz vrijeme je model dodatno usavršavan. U Atlanti je kamado usavršavan u skladu sa suvremenim spoznajama, tehnoligijom i inovativnim materijalima, a revolucionarni je napredak NASA-e u keramičkoj tehnologiji pridonio stvaranju iznimnog iskustva kuhanja na otvorenom- iskustva Big Green Egga.

Svi koji kušaju jela na kamado roštilju- Big Green Eggu zauvijek ostaju njegovi obožavatelji, zahvaljujući izvrstnosti okusa hrane pripremljene na EGGu.

Keramika Big Green Egga ima izuzetna izolacijska svojstva i u kombinaciji sa raznim patentiranim dijelovima EGG čini jedinstvenim. Keramika može izdržati ekstremne temperature i temperaturne oscilacije, što znači da EGG možete koristiti nebrojeno puta bez ikakvog gubitka na kvaliteti.

BIG GREEN EGG- IZVORNI KAMADO

Big Green Egg izvorni je kamdao od '74, izrađen od vrlo kvalitetne keramike koj ima izuzetna izolacijska svojstva, održava toplinu i stvara protok zraka, te sastojke i jela čini izuzetno nježnima,a EGG u kombinaciji sa svojim patentiranim dijelovima, prilično jedinstvenim. Keramika može izdržati ekstremne temperature i temperaturne oscilacije što znači da EGG možete koristiti nebrojeno puta bez ikakvog gubitka u kvaliteti. Kupnjom Big Green Egga u svoj će te dom donijeti vrhunski i originalni kamado. Osim toga Big Green Egg je savršen za pečenje, dimljenje, kuhanje na pari, i sporo (slow-cooking) kuhanje.

EGG je ipak više od samog roštilja, on je kompletna vanjska kuhinja u kojoj uz sve navedeno možete, uz dodatak kamena za pečenje peći ukusne pizze, foccacie pa čak i kruh sa posebno hrskavom koricom.

Sedam različitih modela Big Green Egga omogućiti će svima odličan izbor, ovisno o Vašim potrebama. Temperaturni raspon kod Big Green Egga kreće se od 70 do 450 stupnjeva, tako da na njemu možete isprobati sve tehnike kuhanja.

Big Green Egg je idelan za svako godišnje doba. Izolacijska keramika čini EGG jedinstvenim i otvara mogućnost pripreme namirnica i jela na EGGu u bilo kakvim vremenskim uvjetima.

Širok asortiman Big Green Egg dodataka omogućiti će Vam da svoj EGG pretvorite u kompletnu i savršenu vanjsku kuhinju.

RAZLIKA IZMEĐU KAMADO ROŠTILJA I KLASIČNIH ROŠTILJA

Glavna i osnovna razlika između kamado roštilja i klasičnih roštilja je to što su kamado roštilji izrađeni od keramike visokih performansi. Nad prosječna izolacijska svojstva kamado roštilj čine održivim i ekonomičnim. Potrebne su jako male količine ugljena s kojima je kamado u stanju generirati iznimno visoke temperature. Kamado roštilj posebnim čini i sama priprema namirnica, odnosno kvaliteta pripreme. Priprema namirnica u kamado roštilju je poprilično sigurna, pa čak i za amatere početnike. Male su mogućnosti da uz kamado unuštite namirnicu.

Protok zraka u kamado roštilju je izuzetno smanjen što onemogućuje isušivanje namirnica, dok je postotak vlage sasvim dovoljan za vrhunusku pripremu namirnica. Odnosno,da budemo precizniji kamado ima moć zadržavanja vlage unutar. Rijetke su situacije kada je neophodno dodati posudu s vodom kako bi povećali vlažnost unutar kamado roštilja.

Kamado roštilji imaju dobro razvijen sustav održavanja zahvaljujući čemu je čišćenje istih poprilično lak i jednostavan posao.

ŠTO ZAPRAVO ZNAČI KAMADO ROŠTILJ?

Kamado na Japanskom znači pećnica. Zahvaljujući razvijenom sustavu za kontrolu temperature kamado roštilj u realnosti ima ulogu pećnice, krušne peći i smookera. Ukratko, s kamadom možemo sve: grillati, kuhati, peći, pržiti, dimiti, uz dodatak kamena za pečenje možemo raditi ukusni kruh, foccaciu ili pizzu s posebno hrskavom koricom. Zahvaljujući poklopcu, odnosno kupoli na kamado roštiljima, temperatura unutar njih može se razvijati od 50 stupnjeva celzija pa sve do nevjerovatnih 470 stupnjeva. 

OTKRIJTE
EGG

Upoznajte značajke EGG-a