Jedno ulaganje, cjeloživotno uživanje: 5 razloga zašto investirati u Big Green Egg

Promišljate li je li Big Green Egg keramički kamado roštilj isplativa investicija? Može li on ispuniti Vaša očekivanja, a istovremeno ponuditi i još nešto više od toga? Sigurno ste se već nekoliko puta našli u situaciji u kojoj kupljen proizvod nije bio ono što ste tražili, a kada se radi o roštiljima, ponuda je na tržištu zaista velika, pa je opravdano teško odabrati onaj koji može ponuditi sve i istinski opravdati svoju cijenu.

Vjerujemo da je ono, što na kraju dana tražite, kvaliteta, i to ne samo roštilja, već i vremena koje ćete provesti koristeći ga – no mnogo se proizvoda označava kao kvalitetno, a Vi nakon nekog vremena spoznate da ste kući ponijeli „,mačka u vreći“.

Kako onda birati? Na temelju dokaza. Kako bismo Vam olakšali odluku o kupovini roštilja, u ovom ćemo Vam blogu izlistati 5 razloga zašto je Big Green Egg kamado dobra investicija – jedno ulaganje, cjeloživotno uživanje.

Big Green Egg kamado: jedno ulaganje, cjeloživotno uživanje.

Big Green Egg kamado: jedno ulaganje, cjeloživotno uživanje.

1. KERAMIKA KAO NITI JEDNA DRUGA

Da, keramiku vrlo često naglašavamo kao iznimno važnu komponentu Big Green Egga, ali i kamado roštilja općenito, te to činimo iz nekoliko razloga:

Ako keramika kamada nije visoke kvalitete, susrest ćete se sa sljedećim problemom: zapalite ugljen u roštilju, a temperatura sporo raste. Čekate duže od očekivanog prije nego što možete staviti hranu na roštilj. Kada to napokon učinite, ostavite hranu neka se peče. Zatim se Vaš želudac već polako krene oglašavati, a Vi vadite hranu i stavljate ju uzbuđeno na tanjur. No tada slijedi malo razočaranje: nailazite na komad koji nije ravnomjerno pečen. Možda Vas to tada ne uzruja, no nakon petog ili šestog puta živci će polako „proraditi“.

Prolazi još neko vrijeme, a Vas čeka i drugi problem. Pukla Vam je neka od keramičkih komponenti jer ne može izdržati temperaturne oscilacije – „kroz prozor izlazi“ i Vaša mogućnost roštiljanja u snijegu jer Vas je sada strah, da nakon zamjene komponente, više ni uz sve garancije nema ponovnog nadomještanja. Nakon koje godine, Vaše zadovoljstvo pečenja na roštilju pada te samo roštiljanje postaje rjeđe.

Dakle, loša kvaliteta keramike dolazi na naplatu kad-tad. No postoji li uopće keramika koja može dugoročno izdržati sve postavljene izazove? Da. Keramika Big Green Egga s razlogom slovi kao najkvalitetnija (između ostalog, ista ta keramika s NASA-om leti u svemir). U čemu je razlika?

Razlika u keramici Big Green Egga i kopije kamado roštilja je njen volumen. Big Green Egg keramika je puna, teška i bez „rupica“(tj. pukotina). Takva keramika osigurava kvalitetno održavanje sočnosti namirnica, stvaranje i protok vlage, izdržljiva je na visokim temperaturama i podnosi temperaturne oscilacije te jamči izdržljivost Big Green Egga.

BGE_keramika_kamado.jpg__PID:5775b38b-e47f-4e46-a078-9f22205cbb9c

Iznimna kvaliteta BGE keramike osigurava optimalnu cirkulaciju zraka i raspodjelu topline.

A gdje su dokazi?

BGE keramika nadograđivana je godinama te se redovito testira, a nad njom su provedena i mnoga istraživanja. Najvažnije činjenice o tome pronađite u blogu Kamado roštilj, u kojem donosimo nekoliko dokaza proizašlih iz usporedbe Green Egg keramike i keramike drugih kamado roštilja.

2. SVESTRANOST – OD TEHNIKA KUHANJA DO UREĐENJA INTERIJERA

Svestranost je također važan čimbenik pri kupnji novog uređaja – hoćete li primjerice kupiti usisavač koji nema nastavke za usisavanje sviju površina, ili pak hladnjak koji se ne uklapa u dizajn Vaše kuhinje – vjerojatno ne. Iako su uređaji s više opcija i privlačnog dizajna češće skuplji, odabrat ćete ih jer za svoj novac dobijete i više mogućnosti. Isto je i s roštiljem. Ono što želite je da Vaš roštilj može ispeći više od klasičnog roštilja, jer život je ugodniji kada niste ograničeni tek na jednu ili dvije tehnike kuhanja.

Još je jedan čest argument za kupnju Big Green Egga njegova svestranost, a čest je upravo zbog toga što se neizmjerno ističe u usporedbi s drugim vrstama roštilja i kamado modela.

Big Green Egg se klasificira kao roštilj, no on je mnogo više od toga:
Na rešetci možete kuhati u loncu: juhe, gulaši, umaci...
Postavite kamen za pečenje i imate pećnicu: od kruha i pizze do složenca, a i torte...
Direktno na rešetci ili u tavi: meso i povrće prema vlastitom ukusu...
Dodajte Chips ili Chunks: dimljenje je iznimna tehnika kuhanja, a s BGE kamadom nikad dostupnija...
Dodajte wok i wokajte svaki dan u tjednu: azijska hrana ili tjestenine, u woku je sve jednostavno...

Ova je lista dugačka jer postoji toliko načina pripreme hrane, a sve ih možete iskušati u Eggu.

Ako ste se zabrinuli gdje možete nabaviti dodatke koji su adekvatni za upotrebu u roštilju, ne brinite. Big Green Egg je razvio širok asortiman dodataka koji se mogu koristiti u roštilju, a i u kuhinji u Vašem domu. Ponudu možete pogledati OVDJE.

 Svoj Egg možete povećati i Eggspander Kitom – pecite na više razina.

Svoj Egg možete povećati i Eggspander Kitom – pecite na više razina.

Jesmo li ovime stigli do kraja pitanja o svestranosti? Ne. Osim širokih mogućnosti pripreme hrane, Big Green Egg je svestran i zbog toga kada ga se sve može koristiti i kako ga se i gdje može smjestiti.

Pitanje KADA? povezat ćemo s keramikom.

 Visokokvalitetna keramika jamči dosljednu raspodjelu topline i iznimnu cirkulaciju zraka unutar kamada, bez obzira na to kakvo je vrijeme vani. Zbog toga je moguć BBQ zimi, ljeti, u jesen i u proljeće. Vanjske temperature i vremenske nepogode ne utječu na kvalitetu pripreme hrane u kamadu.

Na pitanje KAKO? i GDJE? odgovara se pogledom na njega i svestranošću dodataka.

Pri izradi Big Green Egga velika se pozornost pridala njegovom obliku jer je oblik važan čimbenik u ispravnom i efikasnom funkcioniranju kamada. No isto tako, dizajn je i važan za mogućnost smještanja roštilja u Vaš prostor – prepoznatljiva zelena boja, privlačan odsjaj i drvena ručka upotpunjuju Vaše dvorište, terasu i balkon te se uklapaju u svaki prostor. A k tome u ponudi ima i 7 modela: za svaki životni stil postoji i savršeno rješenje.

Isto tako, svestran je tada i po pitanju uređenja: ako se odlučite na minimalistički pristup i želite samo Egg, on će izgledati dobro i bit će pravi „eye catcher“, a ako želite nešto više, korak po korak sagradite vanjsku kuhinju. Evo i primjera koliko dobro to može izgledati:

Big Green Egg vanjska kuhinja.

Big Green Egg vanjska kuhinja.

  3. GARANCIJA NIJE MALA STVAR

Ako se odlučite uložiti u nešto, tada uvijek valja provjeriti i koja garancija stoji iza toga. Nerijetko se dogodi da i na skuplji proizvod, kojem „potrošnost“ nije obilježje, dolazi tek simbolično jamstvo i tada je stvar jasna – što Vam je činiti kada dođe do kvara ili štete?

Naravno, svi smo svjesni da postoje proizvodi koji imaju rok trajanja i tome se ne može doskočiti, no isto tako postoje oni koje bismo trebali moći koristiti dugi niz godina.

Zbog toga svaki privatan korisnik dobiva doživotno jamstvo na sve osnovne keramičke komponente BGE kamada.

Zašto na keramiku?

Keramika je osnovica dobrog kamada te je njena kvalitetna neophodna. Isto tako, keramika je ono što „čini cijenu“. Big Green stoji iza svog proizvoda i onoga što svojim korisnicima može jamčiti.

Zašto na druge komponente ne dolazi doživotna garancija?

Zato što su druge komponente potrošne – iako ih možete koristit dugi niz godina, svi dodaci ovise održavanju, skladištenju i načinu rukovanja, a to je u rukama i prema odluci svakog pojedinog korisnika.

Gdje mogu zatražiti zamjenski dio za Egg ili kupiti novi dodatak?

Svi su zamjenski dijelovi odmah dostupni, kao i dodaci. Samo ih zatražite kod nas.

Keramika Egga osigurava dobro funkcioniranje kamada i pod garancijom je.

Keramika Egga osigurava dobro funkcioniranje kamada i pod garancijom je.

4. PEČEMO ROŠTILJ ZBOG...OKUSA!

Topao kruh, a korica lagano pucketa pod prstima. Sočan rib eye odrezak čiji se sokovi razlijevaju po tanjuru, a u taj tanjur još stiže povrće pečeno na rešetci od lijevanog željeza. Ili možda dobar gulaš prema bakinom receptu. A kakvo je tek veselje kada iz roštilja izađe – torta! Koje bogatstvo okusa!

Ova točka ima svakako veze i sa svestranošću i s kvalitetom keramike, no ono što sada želimo naglasiti je okus.

Okus hrane pripremljene u Big Green Egg keramičkom kamadu nije jednak okusu hrane pripremljene u bilo kojem drugom roštilju. Zbog specifične cirkulacije zraka i vlage unutar Egga, hrana zadržava svoje prirodne okuse, a oni se pečenjem u kamadu dodatno naglase, a opet poprime suptilne nijanse pečenja na drvenom ugljenu. Nevjerojatna kombinacija koja rezultira sočnom, mekom, iznimno ukusnom i autentičnom hranom.

Više o cirkulaciji zraka unutar Big Green Egg kamada pročitajte OVDJE, a naš je najbolji prijedlog da zaista isprobate sami: okus će Vas očarati.

5. CJELOŽIVOTNO ISKUSTVO

Znate li što je nama fascinantno kod Big Green Egga? On je magnet – za druženje, za zabavu, za okupljanje obitelji i prijatelja.

Znamo i sami da je u današnje vrijeme nerijetko komplicirano pronaći vremena za druženje s prijateljima i obitelji: uz posao, djecu, kućanske obaveze, trčanje od pošte, do dućana pa do liječnika...često se u potpunosti usredotočimo na utrku s vremenom, a na kaju nas ona ponekad i pobijedi.

Ipak, ima trenutaka kada možemo predahnuti i usredotočiti se na ono što je najvažnije – vrijeme s bližnjima. U životu postoji mnogo važnih čimbenika i neodgodivih obaveza, no jedno je sigurno: obitelj i prijatelji temelj su i razlog našeg svakodnevnog truda i rada.

Zbog toga vrijeme provedeno s njima mora biti kvalitetno.

Za nas to omogućuje Big Gree Egg. Dok Vi pečete roštilj, oko Vas se skupljaju ljudi: neki razgovaraju, neki se smiju, neki režu sastojke, a neki već kušaju što ste ispekli. Uvijek je netko pored Vas, uvijek postoji dinamika.

Dijelite iskustvo kuhanja, a zatim dijelite i obrok.

Ovog tjedna, provedite barem jedan ručak sa svojom obitelji: kuhajte zajedno i uživajte u plodovima svog rada.

Jer Big Green Egg je više od roštilja, on je iskustvo u kojem možete uživati doživotno.

Uživanje s obitelji uz BGE keramički kamado roštilj No. 1.

Uživanje s obitelji uz BGE keramički kamado roštilj No. 1.

Large Start paket (original kamado roštilj)
Large Start paket (original kamado roštilj)

Large Start paket (original kamado roštilj)

€2.554,99
Big Green Egg start paket za MiniMax
Big Green Egg start paket za MiniMax

MiniMax Start paket (original kamado roštilj)

€1.409,99

OTKRIJTE
EGG

Upoznajte značajke EGG-a