Big Green Egg original „Kamado Academy“ by SomMar Adria d.o.o. 

Jednom prilikom "naš" chef ispričao nam je "anegdotu" kroz karijeru. Naime, sudjelovao je na eventu u suradnji s 150 chefova, kako hrvatskih tako i širom svijeta. Event je brojao 7 000 uzvanika. Prošao je odlično, filmski. Svaka stavka na svome mjestu, servirana pincetom, razni umaci, kremice, pjenice, visoka razina gastronomije, a zadovoljstvo uzvanika na samom vrhuncu.

A on, još uvijek praktikant, srednjoškolac željan iskustva poput navedenog, izdvojio se na par minuta i pokrenuo razgovor s renomiranim chefom.

Upita tako renomirani chef srednjoškolca: "Mali, znaš li što je dobro u našem poslu?", a srednjoškolac znatiželjno i poletno odgovara: "Što chef?" očekujući poticajan odgovor.

A dobiva: "Mali, apsolutno ništa!".

Big Green Egg fire


Tada srednjoškolac, sada "naš" chef završava svoju priču obraćajući se nama: "Očekivao sam od renomiranog chefa poticaj i zapravo dobio sam ga. Pokazao mi je koliko je teško raditi nešto što ne voliš, a bitno, lijepo i dobro boriti se i graditi ono što je s ljubavlju.

Od toga trenutka to je postalo moje geslo. Živim i uživam u svom poslu. Kuham i serviram s ljubavlju. I na kraju, sve to dobijem nazad, kroz zadovoljstvo gosta, degustatora, poslodavca, prijatelja i društva."

big green egg

Projekt za cilj ima, kroz radionice i edukacije, polaznicima pružiti mogućnost da skupe vrijedna znanja i iskustva o visokoj kuhinji, inovativnoj i svjetski priznatoj tehnologiji, termičkim obradama te modernom načinju serviranja i prezentiranja jela.

Edukacije i radionice namijenjene su entuzijastima u području gastronomije. Pokrivaju osnovne i napredne razine te im se mogu pridružiti amateri i profesionalni ugostiteljski djelatnici, chefovi željni novih znanja i vještina.

Radionice i edukacije određene su temom. Svaka tema pokriva teorijski i praktični dio, uz samostalan rad svakog polaznika na vodećem i izvornom kamadu.

Temeljitost i izbori su ono što nas čini drugačijima. Recepti, savjeti, trikovi velikih chefova, poznavanje namirnice i njena iskoristivost dio su znanja koje ćemo dati kako bi radionica bila potpuna i kompaktna.

Kompletna obrada namirnica, priprema i termička priprema biti će napravljeni na vodećem svjetskom kamadu- Big Green Eggu.

Po završetku edukacije i radionice svaki polaznik dobiti će skriptu s temeljito razrađenim receptima i savjetima, te kontakt podatke chefa za neograničenu podršku.

Ključ svega je ljubav, a potom znanje i vještine.

Pridružite se nekoj od naših radionica, trasirajte svoj put znanja i naučite kako stvarati umjetničko djelo.

big green egg food

Kalendar radionica i edukacija

OTKRIJTE
EGG

Upoznajte značajke EGG-a